Müpa

Iskolánk csatlakozott a MÜPA Partneriskola- programhoz.
A program részletes leírása itt olvasható.
Iskolánk kapcsolattartója: Nagyné Kovács Mariann hegedűtanár
  Legfrissebb programszervezéseink

 

Az élmény, amiben részünk volt

2018. február 11 –én vasárnap a Tököli Szárny - nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a MÜPÁ-ban a Talamba ütő együttes koncertjét nézte meg. A környezet, a szervezés és maga a koncert is fantasztikus élményt jelentett mindannyiunk számára. A színpadi látvány sem volt utolsó.  A Nagyterem színpada zsúfolásig megtelt mindenféle ismert és ismeretlen hangszerrel. Az előadók egy színvonalas, átgondolt, professzionális műsort nyújtottak át nekünk, ahol térben és időben is nagy utazást tehetett a hallgató. Az ősember köveitől Bach muzsikáján át, egészen a mai kor népszerű dallamaiig. Az ausztrál bennszülöttek ritmusaitól kezdve, az afrikai tradicionális djembe muzsikán át, a brazil szamba világáig. A műsort érthető, gyakran humoros műsorvezetés tette még érdekesebbé. Mi, a közönség is részt vettünk egy új mű komponálásában és annak előadásában.

Kósa Dávid zongoratanár

Az élmény, amiben részünk volt

Január 28-án a hegedű tanszak a Müpában járt, újabb élményekkel gazdagodva így.
A „Szenvedélyem: a hegedű Kelemen Barnabás” előadás csodálatos volt nekem, hegedűsnek,  hegedűtanárnak, de a gyerekekkel, szülőkkel való beszélgetések alapján kiderült, számukra is.
A két órás, két részre osztott koncert mintha pillanatok alatt zajlott volna, nyilván köszönhetve ezt a gondosan, az ifjúság számára válogatott rövidebb lélegzetű daraboknak, a változatosságnak, a zenék közötti interjúknak a fellépőkkel, nem utolsó sorban a mindent feledtető előadásmódnak.
Kelemen Barnabás zenésztársai voltak felesége, Kokas Katalin hegedűművész, kisfiúk, Gazsi, Szalonna- Pál István- és Bandája. A „zenésztárs” kifejezés mélységében helytálló, mert az együttzenélésükben a párbeszédet, a teljes összhangot még tanítványaim is felfedezték.

 

A gyerekek a következő élményeiket mesélték az órákon:

„ Nagyon tetszett, amikor Gazsi az apukájával zenélt, ahogy követte őt, és ahogy koncentrált a zenére- nagyon ügyes. A Sinfonia Concertante (W.A.Mozart) elvarázsolt engem.”
Kőszeri Anna Gréta- előképző

 

„Kelemen Barnabás és felesége együttjátéka nagyon tetszett, amilyen összehangolt volt, ahogy egymásnak „adták át” a dallamot.”
Kerry Klára Róza 3. évfolyam

 

„Minden nagyon tetszett, de legjobban a Sinfonia Concertante. Oda se néztem, úgy hallgattam, nagyon szép volt.”
Forró Eszter 1. évfolyam

 

„ Tetszett az egész műsor, de különösen Gazsi, hogy ilyen jól játszik, pedig még csak kilenc éves.”
Pál Bernadett Zsófia 3. évfolyam

 

„Szépen összeállított koncert volt, tudatos felépítésű, változatos zeneművekkel. Örültem a beszélgetéseknek, a közvetlen hangulatnak. Tetszett, hogy Kelemen Barnabás kisfiát és a meghívott művészeket előtérbe helyezte az együttzenéléskor, és hogy Gazsihoz igazodott játékával.
A Händel- Halvorsen: Passacaglia érzelemdús volt, és nem csak a zenei, hanem az emberi kapcsolat is hallható volt az előadásban.
A cimbalmos szólója is nagyon tetszett és hogy a Zeneakadémia zenekara kísérte a koncerten a szólistákat.”
Kénoszt Barbara 5. évfolyam

 

2018. január 30.                                                                            Nagyné Kovács Mariann