Kedves Szülõk!

Iskolánk a 2016/17. tanévben csatlakozott a Müpa Partneriskola-programhoz.

Müpa

A program kínálta lehetõségekkel élve iskolánk csoportos látogatásokat szervez a Müpa kifejezetten fiatalokat megszólító elõadásaira. A figyelemfelkeltõ, ugyanakkor magas mûvészi értéket hordozó elõadások élményével is inspirálni szeretnénk tanítványainkat a mindennapok gyakorlatában, illetve igényt ébreszteni a kulturális értékek megismerésére. Bõvebb információ olvasható a programról és a kapcsolódó programszervezéseinkrõl honlapunk menüjében a „Müpa” fül alatt. Iskolánk kapcsolattartója: Nagyné Kovács Mariann hegedûtanár

 

2019. április 28-án, vasárnap Nagyné Kovács Mariann tanárnő és csoportja

a „Szenvedélyem a régizene” c. koncertre látogat.

 

 

2019.április 8-án, hétfőn Szilágyi Csilla kolléganőnk 45 gyermekkel és három kísérő tanárral együtt meglátogatja a Művészetek Palotáját, s részt vesz a  Talamba együttes  : „Ez ütős lesz!” c. koncertjén.

 

 

É l m é n y b e s z á m o l ó

Iskolánk zenei előképzősei március 23-án, szombaton délelőtt ellátogattak a Művészetek Palotájába a Tavaszi szellő – Meseerdő c. előadásra.

A gyerekek és a kísérő tanárok, szülők együtt ( 34 fő ) , közösen, jó hangulatban élvezték a remek műsort.

Köszönjük szépen a lehetőséget, a szervezést és a segítséget Nagyné Kovács Mariann tanárnőnek.

                                                         Demeter  Marika néni

      A művészeti iskola a 2016/17. tanév óta tagja a MÜPA partneriskola- programjának, mellyel az iskola a művészeti nevelés eszköztárát kívánja bővíteni.

     Úgy gondoljuk, hasznos, ha a gyerekek a saját, iskola falain belül megvalósuló zenélésükön túllépnek, és meghallják neves művészek előadását. Ezzel nő tájékozottságuk a zenekultúra területén, egyidejűleg megtanulják az elődök által teremtett értékek megbecsülését. Felismerhetik, hogy a zenetanulásra szánt idő és kitartás, mennyi szépséget tud létrehozni akár a pályára készülők részére, akár az amatőr zenélők illetve a zenét szerető közönség részére.

      A Művészetek palotája partneriskola- programja a diákok részére kedvezményes belépést biztosít a világszínvonalú előadásokra a világszínvonalú helyszínen. A program elindítása iskolánk hegedű-, kamarazene-tanára, Nagyné Kovács Mariann gondolata volt, aki vállalta a szervezési feladatokat. Az aktuális hírekről iskolánk honlapja tájékozódást nyújt mindenkor.

Iskolánk előző tanévi Müpa – látogatásai, szám szerint öt előadáson 100 fő feletti gyereklétszámmal, sok-sok élményt nyújtott, melyről nemcsak a gyerekek lelkes beszámolói, hanem rendkívül fegyelmezett, érdeklődő magatartásuk által is meggyőződhettünk.

     Nagy örömmel vesszük az általános iskola részéről az együttműködést, mivel diákjaink nagy része onnan érkezik. A tanárok támogató részvételéért pedig köszönettel vagyunk.

     Idén két ingyenes, a művelődési házba kihelyezett, „Koncert az iskolában” előadást volt lehetőségünk kérni a program keretében. Így októberben Kodály Zoltán életművéből válogatott műsor részesei lehetett 90 gyerek.  Decemberben a MUS-E, Yehudi Menuhin, világhírű hegedűművész által létrehozott mintaprogram a művészeti iskola és általános iskola 16 SNI tanulója számára került megszervezésre.

     Ezeken felül két alkalommal látogatott el iskolánk a Müpába a hegedű-, kamarazene- illetve zongora és szolfézs tanszakkal Nagyné Kovács Mariann és Kósa Dávid vezetésével a „Szenvedélyem a hegedű” januári, és a „Szenvedélyem a ritmus” februári előadásaira.

     A Müpa – partneriskolai programot a következő években is folytatjuk, esélyt teremtve így a tököli művészeti iskolásoknak zenei és kulturális ismereteik bővítésére, műveltségi szintjük növelésére.

Az élmény, amiben részünk volt

2018. február 11 –én vasárnap a Tököli Szárny - nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a MÜPÁ-ban a Talamba ütő együttes koncertjét nézte meg. A környezet, a szervezés és maga a koncert is fantasztikus élményt jelentett mindannyiunk számára. A színpadi látvány sem volt utolsó.  A Nagyterem színpada zsúfolásig megtelt mindenféle ismert és ismeretlen hangszerrel. Az előadók egy színvonalas, átgondolt, professzionális műsort nyújtottak át nekünk, ahol térben és időben is nagy utazást tehetett a hallgató. Az ősember köveitől Bach muzsikáján át, egészen a mai kor népszerű dallamaiig. Az ausztrál bennszülöttek ritmusaitól kezdve, az afrikai tradicionális djembe muzsikán át, a brazil szamba világáig. A műsort érthető, gyakran humoros műsorvezetés tette még érdekesebbé. Mi, a közönség is részt vettünk egy új mű komponálásában és annak előadásában.

Kósa Dávid zongoratanár